Групова диета. Най-ефективната диета!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Съществуват толкова много диети, че, честно, понякога ни се иска да пратим всички подяволите и просто да се натъпчем с една голяма торта…

Шегуваме се, разбира се (Или не съвсем.). Но наистина понякога изборът на правилната диета е доста труден. Най-добре е да се потърси съветът на специалист, но… Има и още нещо. Америански учени ни дадоха доста добър жокер. Най-ефективната диета била груповата диета! Поне според тях.

Психолозите са установили, че най-добрият начин да свалите килограми, е като го правите заедно с някого другиго. Оказва се, че самостоятелните програми с личен диетолог не са толкова ефективни, колкото груповите курсове, които се организират.

С други думи – екипната работа си казва думата. Така човек е по-мотивиран и вдъхновен, има го моментът на съревнование, но също така и на обмяна на опит и съвети. Учените са убедени, че груповите програми за отслабване ще ви амбицират много повече, отколкото ако спортувате или гладувате (Добре, де – спазвате здравословен хранителен режим.) сами.

Дори да не можете да откриете по-голяма група съмишленици, решени да отслабнат, някоя от най-добрите ви приятелки ще ви е достатъчна мотивация и подкрепа!


 

Коментари към "Групова диета. Най-ефективната диета! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg