Ако ви се хапва нещо вкусно, лесно за приготвяне,... хайде и със средиземноморски привкус, значи тази рецепта е като за вас. Ето как да с забъркате набързо една гръцка яхния!
Необходими продукти:
500 г кромид лук
1/2 ч. ч.олио
1 глава чесън
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. доматено пюре
10 зърна черен пипер
20 маслини
Начин на приготвяне:
В загрятото олио се запържва нарязаният на лунички кромид и нарязаните на ивички скилидки чесън.
След като се зачервят, се наръсва брашното и се оставя да се запържи.
Наръсва се и червеният пипер. Налива се кафеена чашка топла вода и размитото доматено пюре. Подправя се с черния пипер и солта и се добавят маслините, на които са извадени костилките.
Гръцката яхнията се готви на умерен огън, докато течността се изпари и остане на мазнина