Гръцка яхния

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако ви се хапва нещо вкусно, лесно за приготвяне,... хайде и със средиземноморски привкус, значи тази рецепта е като за вас. Ето как да с забъркате набързо една гръцка яхния!

Необходими продукти:
500 г кромид лук
1/2 ч. ч.олио
1 глава чесън
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. доматено пюре
10 зърна черен пипер
20 маслини

Начин на приготвяне:
В загрятото олио се запържва нарязаният на лунички кромид и нарязаните на ивички скилидки чесън.

След като се зачервят, се наръсва брашното и се оставя да се запържи.

Наръсва се и червеният пипер. Налива се кафеена чашка топла вода и размитото доматено пюре. Подправя се с черния пипер и солта и се добавят маслините, на които са извадени костилките.

Гръцката яхнията се готви на умерен огън, докато течността се изпари и остане на мазнина
 


 

Коментари към "Гръцка яхния ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg