Да поговорим с детето си за голотата!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Преди години се вярваше, че децата в никакъв случай не бива да са свидетели на интимност между родителите. Така много от нас израснаха с въпроси без отговори и точно, когато родителите ни трябваше да ни обяснят за взаимоотношенията между мъжете и жените, те ни разказваха приказки за щъркела. Научихме за секса по най-нелепия начин – от филмите, от улицата, от списанията...

Истината обаче е, че сега е времето, когато ние трябва да поправим грешките на своите родители и да не допускаме нашите наследници да разберат за любовта по грозния начин!

На първо място трябва да осъзнаем кога точно е желателно да спрем да се къпем с малчуганите. Преди да са навършили 3-годишна възраст, те не проумяват какво е голота. След тази възраст обаче, започват да забелязват разликата между половете и задават въпроси. Обяснете им, без да навлизате в интимни подробности, че от любовта между мама и тати се е появил и той. Детето трябва да приема голотата като нещо нормално. Но не му я натрапвайте! След като то навърши 3 години, спрете да се разхождате голи пред него. Ако имате момче, най-добре бащата да го къпе, а момиченцата – майките им.

Някой деца са по-срамежливи и не искат да се показват голи дори пред родителите си. Не ги насилвайте! Щом иска да остане с горнище на банския на плажа, уважете желанието му. Но деликатно го научете да обича тялото си и да не се срамува от него.

Ако детето ви ви сгащи посред нощ, не изпадайте в паника! Най-лошото, което може да направите е да скочите и да затръшнете вратата под носа му. Облечете се и отидете при малчугана, като се фокусирате върху това какво е обезпокоило съня му. Дали някакви шумове или кошмар? Успокойте го и ако ви задава въпроси относно случката, обяснете му, че това е любов между двама души. По-добре детето да научи за секса от самите вас, отколкото от баби, учители или други. Само вие можете да му представите интимността като нещо чисто и прекрасно. Когато малките виждат любовта между родителите си, те се научават да я дават и възприемат.

Когато вашето малко момиченце, мами, навлезе в пубертета, излезте и изберете заедно най-готиния сутиен. Разговаряйте с дъщеря си като с най-добра приятелка. Обсъждайте всякакви теми и й покажете, че може да ви се довери за всичко. Никога не разпитвайте сина си за интимни неща! Оставете тази работа на бащата!


 

Коментари към "Да поговорим с детето си за голотата!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg