Продукти:
-
2 и 1/2 ч. ч. брашно
-
2 ч. л. канела
-
1 1/2 ч. л. джинджифил на прах
-
1/2 ч. л. карамфил
-
1 ч. ч. олио
-
1/2 ч. ч захар
-
1/2 ч. ч. мед
-
2 яйца
Приготвяне:
Яйцата, олиото, захарта и медът се разбиват. Добавят се брашното, джинджифилът и карамфилът. Оформя се тесто, което трябва да престои 1 час в хладилник. След това се разточва на кора с дебелина 1-1,5 см. и се реже с формички сърчица. Готовите сладки се пекат на 200 градуса за около 20 мин. докато станат златисти.
По желание можете да глазирате с шоколад, да поръсите със стърготини или всичко, каквото пожелаете. Развихрете фантазията си и с тези сладки ще направите празника освен романтичен и много вкусен!
Приятен апетит!