Джинджифилови сладки за Свети Валентин

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Сама вкъщи

 

 

 

Продукти:

 

  • 2 и 1/2 ч. ч. брашно
  • 2 ч. л. канела
  • 1 1/2 ч. л. джинджифил на прах
  • 1/2 ч. л. карамфил
  • 1 ч. ч. олио
  • 1/2 ч. ч захар
  • 1/2 ч. ч. мед
  • 2 яйца

 

 

Приготвяне:

 

Яйцата, олиото, захарта и медът се разбиват. Добавят се брашното, джинджифилът и карамфилът. Оформя се тесто, което трябва да престои 1 час в хладилник. След това се разточва на кора с дебелина 1-1,5 см. и се реже с формички сърчица. Готовите сладки се пекат на 200 градуса за около 20 мин. докато станат златисти.

По желание можете да глазирате с шоколад, да поръсите със стърготини или всичко, каквото пожелаете. Развихрете фантазията си и с тези сладки ще направите празника освен романтичен и много вкусен!

 

Приятен апетит! 


 

Коментари към "Джинджифилови сладки за Свети Валентин":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg