Днес честваме Свети Данаил!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

На 17 декември православната църква почита Свети пророк Данаил и трима вавилонски отроци - Ананий, Азарий и Мисаил.

Честит имен ден на всички, които носят имената: Данaил, Данaилa, Даниeл, Даниeлa, Дани и Дана! Да ви е честито името и да знаете, че съвсем тактично ви се подмазваме с тази статия, за да почерпите довечера! Шегуваме се, разбира се! Вие сте щастливци, не само, защото сте кръстени на Божия пророк, но и защото към този празничен месец, добавяте още един повод за веселие!

Легендата разказва, че по време на вавилонския плен заради вярата си в Бога пророк Данаил бил хвърлен в дълбока яма сред освирепели лъвове. Но точно тогава се случило чудото! Въпреки че лъвовете били държани гладни в продължение на шест дни, те не докоснали Божия пророк.

Според традицията на този ден бременните жени и тези, които имат малки дечица, трябва да омесят питка и да я раздадат на съседите, за да е плодовита годината и Господ да дава здраве на малчуганите им! Така че мами не губете време и пригответе една вкусна питка, с която ще направите тази събота наистина специална!

И отново, честит празник, приятели! Пожелаваме ви много усмивки, щастие, любов и дано Дядо Коледа изпълни всичките ви желания!
 


 

Коментари към "Днес честваме Свети Данаил! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg