За красота и здраве – разхождайте се!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Ако часовете във фитнеса ви се струват скучни, ще ви зарадваме, че можете да поддържате фигурата си и с разходки. А също така да се грижите и за здравословното си състояние. Само 30 минути на ден са достатъчни да подобрите кръвообращението и метаболизма си, както и да намалите стреса.

Според специалистите, всеки човек трябва да прави минимум 10 000 крачки на ден. И, ако нямате достатъчно време за разходки, предлагаме ви няколко лесни трикчета да наваксате, докато си вършите другите неща.

Ходете, докато говорите по телефона
Вкъщи, в офиса, няма смисъл да седите на стола или да си лежите на дивана. Имайте предвид, че 10 минутен разговор е равен на около 1000 стъпки!

Разхождайте се, докато си миете зъбите
На пръв поглед изглежда странна идея, но на практика нищо не ви пречи да го правите. Правилното почистване на зъбите отнема 3 минути. Достатъчно време, в което може да наваксате с 300 крачки.

Разхождайте се в магазина
Особено за дамите, това съвсем няма да е трудно. Вместо да напазарувате набързо всичко по списъка, по-добре си отделете време да разгледате и останалите стоки. Вярно, че може да се изкушите към излишно харчене, но пък от гледна точка на разходката, ще добавите между 400-600 крачки.

Паркирайте колата си по-далече
Ако сте свикнали да ходите на всякъде с кола, съветът ни е просто да я паркирате по-далече. Дори да бързате, това ще ви забави максимум с няколко минути. И така неусетно ще направите около 700 крачки, в зависимост от разстоянието.
 


 

Коментари към "За красота и здраве – разхождайте се!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg