Времето е студено, а и Ви се пие нещо по-сладко от кафето.
Тогава вземете един горещ шоколад и му се насладете. Знайте, че освен вкуса значение има и неговото съдържание.
Богат на мощни антиоксиданти, намалява риска от сърдечни болести, преждевременно стареене и дори рак.
Знайте, че колкото по-тъмен е шоколадът, толкова повече антиоксиданти съдържа.
Защо да пием черен топъл шоколад?
Подпомага мозъчната дейност
Тази безалкохолна напитка подсилва мозъчната дейност и подобрява цялостното състояние на мозъка, сочат проучвания.
Подходящо е да пием по две чаши горещ шоколад дневно, ако искаме да стимулирате своята памет.
Богат на антиоксиданти
Горещият шоколад съдържа дори повече антиоксиданти, отколкото редче шоколад.
Подобрява настроението
Вкусното питие намалява стреса, като може да стимулира производството на ендорфин, което ни кара да се чувстваме по-щастливи.
Все пак не забравяйте, че в горещия шоколад не е добре да много захар. Пийте такъв, който се приготвя без захар, за да почувствате пълноценно положителните му въздействия.