Изрисуваните ел. табла в София. Политическа пропаганда!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано
Изрисуваните ел. табла в София. Политическа пропаганда!
Снимков материал: ЧЕЗ,BeU

Ако сте от София или пък наскоро сте се разхождали из софийските централни улици, няма начин да не сте ги забелязали. Не! Няма начин да не се спрели и да не сте им се полюбували… Сещате ли се за какво говорим? За изрисуваните електрически табла.

В последните месеци тази, иначе откровено грозна необходимост, бе превърната в своеобразно платно, върху което се създава изкуство. Животни, платноходки, растения, абстрактни картини… Те ни дебнат зад почти всеки ъгъл на централна София и правят деня ни някак по-ведър. „Цар Иван Шишман”, „Георги Раковски”, „Граф Игнатиев” и други улици се превърнаха в отkрита галерия, където всеки може да си направи среща с изкуството.

Кой обаче стои зад тайнствените картини, които не спират да „оцветяват” сивите улици?

Когато за пръв път се спряхме пред някои от тях, решихме, че са дело на готин ентусиаст.

После ни стана ясно, че става дума за артистична акция е на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което я реализира съвместно с Галерията за модерно изкуство и подкрепата на Столична община.

В последствие обаче разбрахме, и то от сигурен източник, че всъщност зад проекта стоят болните амбиции на една от българските партии да си прави политическа пропаганда! Всичко все още е скрито покрито. Малко, по малко обаче главният виновник ще излиза от сянката си…

Жалко, наистина! Тъкмо ни стана готино, че виждаме как у нас се прави изкуство, заради самото изкуство. Тъкмо ни стана готино и че виждаме как хората го ценят. Защото те се спрат, гледат, възхищават се, снимат, пазят… И всъщност това е най-важното! 

В крайна сметка не ни интересува дали зад електрическите табла стои червена, синя, жълта или пенбяна боя! Интересува ни, че са цветни, че оцветяват сивото ни ежедневие и че ни карат да се усмихнем!


 

Коментари към "Изрисуваните ел. табла в София. Политическа пропаганда! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg