„Императрицата на сладоледа” на Антъни Капела

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Тялото й принадлежеше на краля. Но кой щеше да разтопи сърцето й?

Версай, Париж 1670 година...
Умението на Карло Демирко да създава сладък ароматен лед – непознато до този момент в сладкарския свят изкушение, го превръща в търсен майстор. Той е откраднал техниката за неговата направа от двора на Медичите във Флоренция, където е израснал. Строго пазената тайна му донася състояние, добро положение в двора на френския крал Луи ХІV и обожанието на жените. Единствената жена, която устоява на обаянието му, е двайсет и една годишната Луиз дьо Керуал - обеднялата, но горда придворна дама на Хенриета Английска, сестрата на английския крал.

Уайтхол, Лондон 1671 година...
Когато Хенриета внезапно умира, Луиз и Карло са изпратени в Лондон с дипломатически мисии. Най-влиятелните политически съветници на двете държави решават, че Луиз трябва да стане новата метреса на английския крал Чарлз ІІ и няма да се спрат пред нищо, за да осъществят своите планове.

Карло продължава да е заинтригуван от загадъчната френска дама. Попаднал в средата на дворцови заговори и предателства, задължен да изпълнява всяка кралска прищявка и въоръжен единствено с умението си да поднася на приятели и врагове своите изключителни сладоледи, скоро той трябва да реши... На какво и на кого да е верен?

Понякога съдбата на цели народи и държави може да зависи от една купичка сладолед...
 


 

Коментари към "„Императрицата на сладоледа” на Антъни Капела":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg