Ако си мислите, че италианските десерти са страшно трудни за приготвяне, значи никога не сте пробвали да си забъркате Панна котата (Рanna cotta). Божествено вкусен е и става изключително лесно. Пробвайте го, няма да съжалявате!
Необходими продукти:
400 г (20 %) готварска сметана
1/2 с. л. бързоразтворим желатин
3 с. л. кристална захар
1 пакет ванилова захар
Начин на приготвяне:
В средна купа желатинът се залива с 2-3 с. л. студена вода. Оставя се да набъбне 5 минути, след което купата се поставя в по-голяма купа, пълна с гореща вода. Желатинът се разбърква, докато се стопи.
Сметаната се размесва със ваниловата и кристалната захар. След това се загрява, докато захарта се разтвори добре.
Желатинът се изсипва в охладената сметана и се разбърква. Сместа се разлива по купички
Преди да се консумира десертът се се поставя в хладилник за една нощ или минимум 4-5 часа.
Да ви е сладко, приятели!