Как виждате себе си и как ви вижда кучето ви

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Кучетата…са наши учители. Колкото и да ни е трудно да ги видим като такива, можем само да си помогнем,  ако го направим. Защото тези всеотдайни, предани животни, са тук, за да ни напомнят какво значи безусловна любов.

Замисляли ли сте се за значението на думата „безусловно“? Обикновено не го правим, регистрираме, че сме я чули, прочели, написали, но така и не вникваме в истинския ѝ смисъл. А когато я прикрепим към думата „любов“, получаваме това, от което човечеството се нуждае, това, което е изгубило – да обича, без да поставя условия. Нещо, което кучетата умеят и на което, вярвам, са тук да ни научат.

Защото човекът е загубил способността си да обича, без да иска – да иска да не си толкова висок, да не си червенокос(или…), да не си качил три килограма, да не си с толкова широк ханш, да не си така кльощав, да не си така стеснителен в компания, да не ръсиш глупавите си вицове,  тя да си застанал на нейна страна пред майка си, той да не предпочита колата си и…един куп условия и „невъзможности“. Сами не осъзнаваме как саботираме връзките си – от най-важната със себе си, през големите любови, до краткотрайните познанства. Дори в любовта към себе си поставяме условия – дебела съм, не мога, това не е за мен, изглеждам ужасно, аз съм провал. Забравяме да бъдем щастливи и да обичаме с цялото си сърце, защото винаги чакаме да се изпълни някакво условие.

А те, те просто обикват и обичат до гроб. Без никакво значение дали сме дебели, слаби, високи, ниски, руси или плешиви. Само това, което носим в себе си, има значение.

Забавни илюстрации показват как ние виждаме себе си и как ни виждат кучетата. Струва си да се погледнем през техните очи!

Вие: никой не ме обича

Кучето: своята сродна душа

Вие: още един собственик на куче

Кучето: истински ангел

Вие: никой

Кучето: абсолютния бос

Вие: непривлекателна

Кучето: красива

Вие: с несъвършенства

Кучето: само за целувки

Вие: пълна бъркотия

Кучето: гурме шеф

Вие: обикновен човек

Кучето: супергерой

Вие: безполезна

Кучето: най-хубавото нещо

Вие: провал

Кучето: 100% успешен

Вие: тъжен и сив

Кучето: слънчев 

Вие: нуждаещ се и безпомощен

Кучето: независим и силен

Снимки: BoredPanda


 

Коментари към "Как виждате себе си и как ви вижда кучето ви":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg