Как да изглеждаме стройни на снимки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Моето тяло


Ех, с тези камери на супер умните ни телефони няма как да избегнем някоя и друга снимка, с повод и без повод. Истинско майсторство се оказва обаче да позираш като модел. Сигурни сме, че сте си нащракали не едно или две селфита, за да откриете най-добрата си поза. Ето ви и няколко съвета как да изглеждате по-слаби.


Безупречен тоалет


Няма значение дали ще се събирате на вечеря с приятели или отивате на прием, където задължително ще ви снимат, тоалетът ви винаги трябва да е изряден. Най-вече това е знак за поддържане и собствен стил. Но ако все пак знаете, че ще има снимки, избягвахте големия принт, изберете дрехи в един тон. Ако носите тясна рокля, най-добре сложете отдолу стягащо бельо.


На нивото на очите


Ако камерата не е във вашите ръце, не позволявайте да ви снимат отдолу нагоре. Това е много неизгодна позиция, която може да ви направи да изглеждате по-пълни. Идеалната снимка се получава, ако фотоапаратът е на нивото на очите ви.


Внимавайте за брадичката


За да не се появи на снимките двойна брадичка, каквато всъщност нямате, докато позирате наклонете глава настрани, а брадичката изнесете напред и протегнете шия нагоре. Има и още един трик, за да избегнете този ефект – докато се усмихвате, притиснете езика до горните зъби.


Помислете за позата


Всички сме виждали как застават за снимка звездите от червения килим. В една и съща поза, тази, която ги прави да изглеждат перфектни. Застанете леко в профил, изправете рамене, повдигнете гърди, единият крак е изнесен пред другия, тежестта е изнесена на крака, който остава назад. В тази поза фигурата визуално изглежда с правилна стойка и издължена.


С ръце на кръста


Изнесете центъра на тежестта назад и поставете ръце на кръста. Това подчертава елегантността на раменете и ключиците. В никакъв случай не се прегърбвайте или скръствайте ръце на гърдите. Ако да държите ръцете си по този начин не ви е удобно, просто ги пуснете свободно до тялото, като леко изнесете лактите назад.


Лека небрежност


Бъдете внимателни да не е прекалено строга прическата ви. Стегнатите прически могат да създадат прекалено остри ъгли на снимката. В живота такава прическа може и да изглежда елегантно, но на снимката може да ви изиграе лоша шега и визуално да смали главата. Нека прическата да е леко свободна и небрежна.


В седнало положение


Разбира се, най-добрите снимки се получават, когато стоите пред обектива. Но ако ви хванат за снимка седнали, скръстете крака, това ще направи бедрата да изглеждат дълги и стройни. И обезателно се облегнете на облегалките или седнете на ръба на стола, като "изпъчите" гърди и изправите гърба.


Тонът на кожата


Светлината и отблясъците при изкуствено осветление мгат да ви изиграят лоша шега. Ако отивате на вечерно събитие, нанесете на откритата кожа бронзиращ продукт. Това ще изравни цвета на кожата и ще създаде точните отблясъци на снимката.


Избягвайте слънцето


Ако се снимате навън на слънчева светлина, също трябва да се съобразите с това. Избягвайте директната слънчева светлина и помнете, че най-хубавите снимки се получават във втората половина на деня и в полусянка.


Съблюдавайте дистанцията


Разстоянието е важно по време на снимки. Потренирайте пред огледалото, за да усетите правилото – това, което е най-близо до камерата, изглежда най-голямо и обратното.


Трик с чантата


Ако носите обемна чанта, тя може да ви спаси. Дръжте я пред себе си, тя ще ви помогне да скриете от камерата местата по тялото си, от които се притеснявате.
 

 

Вижте още:

Маската, която топи сантиметри от талията

5 всекидневни неща, които съсипват краката


 

Коментари към "Как да изглеждаме стройни на снимки":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg