Как да се подготвим за първата си татуировка?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Веднъж навършили 18, мисълта за татуировка неоминуемо ще премине през ума ви. Вече почти всеки 1 на 5 човека има поне една татуировка и те все повече се възприемат от обществото и работодателите. Помислете за всичките известни личности, които показват татуировките си, като например Деми Ловато или Риана. Традиционните стандарти за красота се променят сериозно и въпреки, че може да е доста изкушително да си направите татуировка, вие трябва да се подготвите и внимателно да премислите това решение.

Татуистът и собственик на студио за татуировки Матю Маркъс ще даде няколко съвета относно това как да се подготвите за първата си татуировка и кои са важните стъпки, които трябва да предприемете.

1. Проучете

Има много възможности, когато става въпрос за правене на татуировка, затова ще трябва да проучите нещата много внимателно. Едно от чудесата на интернета е, че наистина може да направите дълбоко проучване относно студио за татуировки дори преди да сте прекрачили прага му. Ако мястото има добра репутация и позитивни мнения, значи няма от какво да се притеснявате.

2. Задавайте въпроси

Много хора не са добре информирани относно татуировките, затова е напълно нормално да имате въпроси. Вие трябва да се чувствате комфортно, за да седнете и да говорите с татуиста си и да му кажете каква татуировка искате. Независимо какви въпроси имате, никой не трябва да ви кара да се чувствате неудобно, че не знаете нещо.

3. Подгответе тялото си

Маркъс предупреждава, че когато си правите татуировка, имунната ви система „веднага ще заработи“, затова е важно да подготвите тялото си. Трябва да сте здрави и силни преди иглата да докосне кожата ви. Той препоръчва да си хапнете добре, за да повишите нивото си на кръвна захар, тъй като някои сесии могат да траят по няколко часа.

4. Следете за добрата хигиена

Според Маркъс има много въпроси, които можете да зададете, за да се успокоите. Може да попитате татуиста от колко време се занимава с това и дали може да видите портфолиото му. Също така следете и дали иглите и мастилата са запечатани преди отварянето им. Трябва да използвате разсъдъка си – ако нещо ви се струва гнило или се чувствате некомфортно, значи не трябва да го правите.

5. Грижете си за татуировката

Всеки един татуист ще има различен поглед върху това как трябва да се грижите за татуировката си. Някои ще препоръчат да я държите превързана за няколко часа, а други ще препоръчат да я държите цяла нощ. Всеки човек има различен организъм и някои хора оздравяват по-бързо от други. Маркъс препоръчва да държите татуировката си превързана за няколко часа, а след това да я измиете с топла вода и сапун. След това препоръчва да използвате тънък слой Бепантен по два-три пъти на ден, докато татуировката не заздравее.

6. Не съжалявайте

Истината е, че въпреки, че татуировките са огромно решение, те също така трябва и да са забавни и да отразяват вашата същност и човекът който сте били когато сте се татуирали. Да, след 50-години може и да не харесвате татуировката си, но когато сте били на 21 сте харесали идеята дотолкова, че сте искали да нарисувате нещо вечно върху тялото си. Мислете за татуировките като рисувателната книга на вашият живот. Не съжалявайте!
 


 

Коментари към "Как да се подготвим за първата си татуировка?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg