Как да се справите с депресията? Още в зародиш!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Случва ли ви се все по-често да изпадате в състояния на тревожност, да се чувствате отчаяни или пък да нe виждате смисъл да ставате от леглото? Това по принцип са първите симптоми на депресия – състояние, което в никакъв случай не бива да подценявате! Депресията не е лигавщина, нито липса на борбеност и воля. Затова вижте няколко съвета, които ще ви помогнат да се преборите с ранните й симптоми.

Научете се да бъдете благодарни
Напишете на един лист поне 5 неща, за които сте благодарни на живота. Повтаряйте си ги всяка вечер преди да заспите и сутрин след като се събудите.

Осъзнайте, че отхвърлянето не е нещо фатално
Не всеки ще ви харесва като човек и не всеки ще приема идеите ви!
И това си е в реда на нещата. Разберете, че е невъзможно да сте перфектни. Ако все пак не се чувствате на място, по-добре сменете средата и работата си.

Четете книги
Те са невероятен лек срещу депресия. Отделяйте си поне час на ден да четете приятна книга.

Приемете миналото си
Повечето хора изпадат в състояние на депресия не толкова заради евентуални проблеми, колкото заради грешки, които са допуснали в миналото си. Приемете ги! Те са част от вашия път на развитие. И да се притеснявате и упреквате, няма да върнете нещата назад. Така че, по-добре си вземете поуките и се съсредоточете върху настоящето.

Вижте, че чашата е наполовина пълна
Вместо да гледате отрицателните страни на живота си, започнете да забелязвате и положителните му страни.
Ако се оставите на черногледството, рано или късно то ще ви погълне изцяло. Оптимистите не са наивници! Напротив, те знаят как да живеят в хармония със себе си, опитайте и вие.

Излезте навън
Не по работа! Излезте, за да се забавлявате. Отидете на луна парк, на театър, на дискотека с приятели… Ако си стоите само вкъщи, дори да сте най-усмихнатият човек на света, пак ще изпаднете в депресия.
 


 

Коментари към "Как да се справите с депресията? Още в зародиш! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg