Как да си направите домашни пуканки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

И докато си релаксираме, можем да си набавим витамини А, В, Е, желязо, цинк и магнезий, антиоксиданти, предпазващи от дегенеративни процеси, свързани с проблеми на костната система, от различни болести – диабет, сърдечни проблеми, рак,

И даже, пуканките могат да са нискокалорични – една чаша с пуканки съдържа 39 калории и 0.3 г мазнини. Супер.

Въпросът е, че пуканките вече се спрягат за вредна храна.

Най-лесно е бързо да прибягаме до магазина и да вземем пакетче, да ги пъхнем в микровълновата.

Има обаче по-добър вариант. Тогава пуканките са вкусни и полезни, според начина, по който ги приготвяме.

Ето ги начините

1. Класически начин

Сложете една пълна супена лъжица меко краве масло в тенджерка и усилете огъня.

Щом маслото се разтопи, сипете купичка царевица за пуканки, захлупете и изчакайте царевичката да започне да се пука.

По-добре не отваряйте капака, а отвреме-навреме раздрусвайте тенжерата, за да не загорят.

Когато пукне и последното зрънце, махнете пуканките от котлона, и се насладете.

2. Нискокалорични, с подправки

Пукнете ги на тиган и поръсете с нискокалорични подправки.

3. С топено сирене, масло

След като ги пукнете, оваляйте в масло или топено сирене.

4. Пикантни

Оваляйте в малко сол, къри на прах, чесън на прах, куркума, кориандър.

5. Италиански начин

Поръсете със зехтин, джоджен, босилек и малко пармезан.

6. Сладки

Необходимо е малко масло, канела, и, съвсем малко кайен пипер и какао. Получава се много интересен и сладък вкус.

Вижте още:

Как да си направите захарен фондан

6 полезни качества на сладоледа
 


 

Коментари към "Как да си направите домашни пуканки ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg