И докато си релаксираме, можем да си набавим витамини А, В, Е, желязо, цинк и магнезий, антиоксиданти, предпазващи от дегенеративни процеси, свързани с проблеми на костната система, от различни болести – диабет, сърдечни проблеми, рак,
И даже, пуканките могат да са нискокалорични – една чаша с пуканки съдържа 39 калории и 0.3 г мазнини. Супер.
Въпросът е, че пуканките вече се спрягат за вредна храна.
Най-лесно е бързо да прибягаме до магазина и да вземем пакетче, да ги пъхнем в микровълновата.
Има обаче по-добър вариант. Тогава пуканките са вкусни и полезни, според начина, по който ги приготвяме.
Ето ги начините
1. Класически начин
Сложете една пълна супена лъжица меко краве масло в тенджерка и усилете огъня.
Щом маслото се разтопи, сипете купичка царевица за пуканки, захлупете и изчакайте царевичката да започне да се пука.
По-добре не отваряйте капака, а отвреме-навреме раздрусвайте тенжерата, за да не загорят.
Когато пукне и последното зрънце, махнете пуканките от котлона, и се насладете.
2. Нискокалорични, с подправки
Пукнете ги на тиган и поръсете с нискокалорични подправки.
3. С топено сирене, масло
След като ги пукнете, оваляйте в масло или топено сирене.
4. Пикантни
Оваляйте в малко сол, къри на прах, чесън на прах, куркума, кориандър.
5. Италиански начин
Поръсете със зехтин, джоджен, босилек и малко пармезан.
6. Сладки
Необходимо е малко масло, канела, и, съвсем малко кайен пипер и какао. Получава се много интересен и сладък вкус.
Вижте още:
Как да си направите захарен фондан
6 полезни качества на сладоледа