Как куркумата ще ви помогне да отслабнете?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене
Задължителна подправка в повечето кухни в Северна Индия, куркумата е основна част от всяко индийско домакинство.
 
Тя също така се използва се от древни времена поради лечебните свойства, които има. Основният антиоксидант в куркумата е куркумин и се смята, че той помага да се справим с проблеми със стомаха, метаболитни нарушения, затлъстяване и много други здравословни проблеми.
 
Въпреки че има приемането огромни количества куркума със сигурност не е начинът да отслабнете се смята, че куркумата има свойството да помогне и срещу затлъстяването, като по този начин тя може да даде тласък на плана ви за отслабване.
 
Ето и някои начини, по които куркумата може да ви помогне да отслабнете: 
 
Действа противовъзпалително
 
Затлъстяването води до възпаления в тялото, които увеличават риска от развитие на хронични заболявания, включително диабет и сърдечни заболявания.
 
Куркуминът, който е антиоксидант, потиска възпалителните процеси в мастните, панкреасните и мускулните клетки.
 
Това може да помогне за намаляване на високото кръвно налягане, високия холестерол, високата кръвна захар и други метаболитни състояния..
 
Куркумата действа против затлъстяването
 
Проучване от 2009 година, проведено върху мишки установило, че куркуминът действително може да потисне растежа на мастната тъкан. 
 
Подобни проучвания обаче не са правени върху хората, така че не може да се каже със сигурност дали куркумата има същото въздействие при тях.
 
Куркума, за да отслабнете
 
Въпреки че куркумата потиска растежа на мастната тъкан и спомага за намаляване на възпаленията в тялото, тя все пак не върши чудеса и няма да отслабнете за един ден.
 
Тя със сигурност ще забърза процеса на отслабване, ако я включвате във всяко хранене, но въпреки това, вие също трябва да се уверите, че су създавате калориен дефицит, ако искате да отслабнете. 
 
Комбинацията от правилна диета и упражнения е това, което ще ви помогне да отслабнете по здравословен начин. 
 
Да кажем, че консумирате 2000 калории на ден и искате да изгаряте 250 повече калории..
 
В този случай трябва да консумирате 250 калории по-малко, отколкото обикновено и това означава, че трябва да консумирате около 1750 или по-малко калории всеки ден.
 
Как да включите куркумата към вашия хранителен режим?
 
Добавете куркума към вашите зеленчуци, мляко, шейкове и салати. Тя няма странични ефекти освен, ако не сте алергични към нея, което е много срещан случай. 
 
Когато се приема като хранителна добавка обаче, тя може да попречи на действието на някои лекарства, така че не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете приема. 
 
Също така трябва да отбележим, че приемът на високи дози за продължително време време, може да разстрои стомаха и да причини язви. 
 
Хората с диабет също трябва да внимават, тъй като могат да свалят нивото на кръвната захар прекалено много, ако примеат куркума заедно с лекарства за диабет.

 

Коментари към "Как куркумата ще ви помогне да отслабнете?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg