Какво ни пречи да сме щастливи?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

 

 

Понякога единственото, което ни пречи да сме щастливи са убеждения, в които дълбоко вярваме. И то много често, без да го осъзнаваме!

 

Ето 6 най-често срещаните вътрешни убеждения, които ни пречат да се наслаждаваме на живота...

 

Търсите одобрението на всеки! 

Разберете, че просто няма начин всички да ви харесват. И това не е и нужно! Важното е да намерите хората, с които ще се чувствате добре и с които ще си пасвате.

 

Стремите се да сте безупречни. Във всичко! 

По този начин само си създавате сигурна предпоставка да се чувствате сдухани, маловажни и некадърни. Няма човек, който да разбира и може всичко. Въпросът е да съумеете да откриете своите най-силни страни и да ги развиете. Това е безценно!

 

Искате всеки, който е сгрешил спрямо вас, да си получи наказанието! 

Много е важно да осъзнаете, че всеки човек греши. Не да го знаете или повтаряте, а да го осъзнаете! Вие не можете да промените това. Единственото, което можете да промените е своето отношение към този факт. Опитайте се да го приемете и да продължите напред. Не отвръщайте на лошото с лошо и не трупайте злоба в себе си. Тя „изяжда“ най-вече вас. Ако успеете да го направите, ще сте един много щастлив човек.

 

Искате всичко да ви се получава така, както на вас ви харесва! 

Сори, че ще ви разочароваме, но светът не се върти около вас. Има много неща, които няма да се случват така, както ви се е искало и ще ви се наложи да се нагаждате спрямо тях. Защото истината е, че единственото сигурно нещо е промяната!

 

Разстройвате се от събития или обстоятелства над които нямате власт! 

Замислете се – какъв е смисълът да го правите? Ами никакъв! Ако нямаш силата да промениш нещо, защо трябва да се тормозиш заради него? Единственото, което постигате по този начин, е да се изнервяте излишно.

 

Избягвате трудностите и отговорностите! 

Ако си мислите, че това е най-лесният начин да се решат, грешите! Всъщност така предизвиквате проблемите да се стоварят върху вас в бъдеще с още по-голяма сила.  


 

Коментари към "Какво ни пречи да сме щастливи? ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg