Карамелен сладкиш

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Каква по-добра идея за уикенда от тази да си подсладите почивните дни с един сладкиш? На бас, че ето това изкушение няма да ви остави безразлични...

Необходими продукти:
3 ч. ч. захар
500 мл прясно мляко
8 яйца
2 с. л. брашно
ванилия
1 пакетче суха сметана

Начин на приготвяне:
На дъното на тавичка се изсипва 1 ч. ч. захар и се карамелизира.

През това време се разбиват 4 яйца с 1 ч. ч. захар и млякото. Полученият крем се изсипва върху карамелизираната захар и се пече на водна баня.

През това време се разбиват останалите яйца с 1 ч. ч. захар, ванилията и брашното така, че сместа да побелее.

Върху крем карамела се изсипва тази пандишпанова смес и пак се пече на водна баня при 200 C.

Когато изстине, с помощта на нож се отлепва от стените на тавата и се изсипва в поднос. Разбива се 1 пакетче суха сметана и се намазва върху карамела. Накрая се оставя да изстине хубаво в хладилника.

Сладкишът с карамел се поднася студен.
 


 

Коментари към "Карамелен сладкиш ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg