Днес сме на италианска вълна, само че няма да ви говорим за паста и пици, а за нещо по-сладко! Вижте как да си приготвите портокалов сладкиш по автентична рецепта от Сицилия. Много, много е вкусен и най-готиното – лесен за приготвяне.
Необходими продукти:
500 г извара
50 г стафиди или мюсли
100 мл сок от червен портокал
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.л. канела
2 ванилии
кората на един портокал
За украса- заквасена сметана, смлени ядки или плодове
Начин на приготвяне:
Лесно е! Разбийте яйцата добре и към тях постепенно добавете останалите продукти.
Разбъркайте добре всичко и изсипете получената смес в предварително намазнена с олио тава така, че да се получи не много дебел пласт.
Печете на 160 градуса, а когато блатът изстине, го украсете по желание.