Някога правили ли сте си карамелизирани банани? Ако не, то нека ви кажем, че номерът става супер лесно. А резултатът е адски вкусен! Ето рецептата...
Необходими продукти:
4 банана
настъргана кора на един портокал
сок от един портокал
4 с. л. кафява захар
2 с. л. краве масло или маргарин
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 250 С.
Маслото се разтопява и се изсипва в огнеупорна тава. Поръсва се и с настърганата кора от портокал.
Бананите се обелват и се разрязват по дължина на две. Нареждат се в тавата и се поливат с портокаловия сок.
Поръсват се с кафява захар и се запичат за 15 минути до красив златист цвят.
Бананите с карамел се поднасят със сладолед.
Да ви е сладко!