Един каубой разказва, че преди години, каубойте са мислили какви ли не идеи за храна, най-малкото защото по-принцип мъжете предпочитат повече месото пред зеленчуците, но броколите са били едни от малкото, който винаги присъстват на масата на каубоя.
Дори и до днес в някой ресторанти в дивия Запад, не се лишават от тази страхотна салата!

Измийте хубаво броколите, вземете малък нож и отстранете розичките на броколите. Предварително загрейте вода на котлона, да заври хубаво, след което за около 60 секунди бланширайте броколите в горещата вода. Това време е достатъчно дълго, за да омекнат, но малко. Изцедете ги хубаво в гевгир и ги оставете върху чиста кърпа да изстинат (това е важно, защото кърпата ще попие водата от броколите). Докато изсъхнат броколите нарежете бекона на лентички и го запържете в зехтин докато хване златиста коричка.Нарежете на ситно чесъна, доматите, лука и прибавете всички останали подправки.
.png)
По желание може да добавите и кубчета сирене по избор!