Кой, по дяволите, може да каже какво е да си нормален?!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Вегетарианството било болест! – последната изцепка, която чух. Кой определя кое е болест и кое не? И кой ще набеждава хората, които не ядат месо за душевно болни?! Ами тия, които не могат да седнат на маса без месо, не са ли и те болни, а? Тука има една бабка, дето като ме види, че си разхождам кучето и всеки път ми крещи, че кучкарите са болни хора. Айде стига бе! А тя к'ва е. Нормална? Страх ме е да не ми отрови кучето, защото е от ''нормалните''. Хората, които тровят животни, според мен не са наред, ама не им го крещя, нали. Странно е как хората се изкривяват и имат наглостта да наричат другите, които не са като тях – ненормални. Кой решава? Нормалните ли? И кое е в нормите и кое не?

 

Ами гейовете и лесбийките. Слава Богу, че има държави, в които еднополовите бракове са разрешени... Ами евтаназията. Това, че у нас е забранена, съвсем не значи, че хората, които я признават, са луди. Ако един много болен човек иска да си отиде достойно, а не живеейки на легло, без да може сам носа да си издуха, това не значи, че е ненормален. Напротив, съвсем си е наред човека. Просто като знае, че така или иначе скоро ще си отиде, при това агонизирайки, иска да предотврати това роднините му да го гледат с тъжни очи всеки ден, очаквайки накрая в адски мъки да издъхне. Според мен това е смело решение, а не лудост. Но кой ли ме пита.

 

То и нимфоманията е болест, но никой досега не се е оплакал. Вещоманията също. Но никой не е затворил такъв човек. Но то у нас, дори да си убиец, педофил, изнасилвач, крадец и прочие, често не те тикват в затвора. А това наистина е извън нормите! Но ако си извършител на някое от тези престъпления и се докаже, че си душевно болен и те пускат на свобода. И не са ли тези, които освобождават ненормалните, луди? Не! Защото те определят закона. А ние обикновените хорица нямаме право на глас. Нас просто ни определят за откачени, защото имаме различни хранителни предпочитания или харесваме същия пол, или искаме в държавата ни да няма убийства и изнасилвания.

 

Ей, това е, цял живот живееш праведно, защитаваш животните, хората и природата и накрая някой казва, че си луд.

 

Сещам се и за още нещо абсурдно – ако те хванат с един грам трева и те тикват поне за година на топло. Това ако е нормално, просто не знам какво да кажа. Алкохолът много повече пристрастява хората, но алкохолиците не ги пъхат в затвора, щото имат патронче водка, което причинява много повече увреждания от един грам трева. Да не говорим за цигарите – пристрастяват, сбабичкосват, често убиват, но нееее, пушачите не са ненормални, даже напротив. Като се върнем много назад във времето и се спрем на първите реклами с цигари и жени – тогава се е считало, че ако жена пуши, значи е свободна и независима. Представяте ли си!

 

Ами тези, които нонстоп гълтат успокоителни и приспивателни, няма проблеми. Те са си ок. Само дето на английски лекарство се превежда ''drug'', което значи наркотик... Но не, тея дето пушат трева са наркомани, а не пристрастените към хапчета. И ''тревоманите'' ги тикат в затвора, а не останалите луди. Да не говорим за тези, които режат крака на кучета и котки или ги палят. Ами тези, които си продават децата. И те ли са нормални. Мога да дам още много примери, но няма смисъл, разбирате ме.

 

Всичко това ме кара да се натъжавам. Какъв е тоя изкривен свят, в който живеем – нормален? Всеки трябва да има право на избор без да бъде набеждаван за луд, просто защото е по-различен от другите. Радвам се, че има места по света, където нашите ненормалности ги считат за абсолютно нормални! Не може навсякъде да са толкова откачени. Хората са различни, бъдете отворени за това, не живеем в 15 век. Помислете за себе си и вашите странности и тогава обвинявайте останалите в ненормалност... Накрая ще излезе, че съдниците са луди, а осъдените са просто кротки, благи и добри същества, които не се връзват на останалите откачени, защото са разбрали, че нямат право да съдят другите според собствените си норми...
 


 

Коментари към "Кой, по дяволите, може да каже какво е да си нормален?!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg