Консултацията на специалист по хранене, която промени диетата на Джесика Алба

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Лица

Джесика Алба се чувствала изтощена. Разбира се, да бъдеш майка, актриса и да движиш компания за  милиарди долари може да преумори човек, но според нея, в случая не става въпрос само за недостатъчен сън. Така че, тя се обърнала към диетолога и авторката на Body Love Кели Левек за съвет.

В неотдавнашно интервю „уелнес” гуруто обяснява как преразгледала диетата на Алба, като дала на магнатката (богаташката) енергията, от която се нуждаела, за да изкара деня, без да припада от преумора, чрез Фрапучино, което мнозина от нас биха искали. Но не само Фрапучиното променило нещата:

1. Балансирана закуска.

 

Алба е имала навика да прескача закуската по няколко дни, сваляйки много кръвната си захар – и това я карало да яде въглехидрати, въглехидрати и още въглехидрати през целия ден.

Следователно, тя се чувствала мудно към 15 часа, дори когато поглъща сравнително здравословни въглехидрати, като купа кафяв ориз купи и царевица.

Левек й препоръчала да започне всеки ден със зелено смути, като ограничава плодовете до 1/3 от замразен банан. "Идеята беше да балансираме кръвната захар от началната стъпка с нещо, което е много добър източник на фибри", каза Левек и добавя, че напитката е смес от зеленчуци, банан, семена от чиа, бадемово мляко и бадемово масло.

2. Придържане към тази закуска.

 

За щастие,  дневната закуска на Алба не се нуждаела от корекции: гуакамоле. Здравословните мазнини в авокадото са добри за клетъчното развитие, казва Левек и може да поддържа нивата на кръвната ви захар по-дълго.

Това е идеалното допълнение към едно от любимите ястия на Алба – пилешка кесадия с царевична тортила. Тя гарнира нейната с "тонове лют сос, буквално, като че се опитвам да изгоря дупка в корема си", казва тя през 2015 г.

3. Следване на правилото "4 компонента".

 

Най-голямата промяна, обаче, била за Алба да преосмисли подхода си към храненето, следвайки принципа  на "4-те компонента" на Левек. Всяка чиния трябва да бъде комбинация от протеини, мазнини, фибри и зеленчуци. Тя спомага за балансирането на ястията й, пренасочвайки фокуса й от храни, които тя не може да яде (а именно захар и обикновени въглехидрати). Това "върши чудеса за нея!", каза Левек.


 

Коментари към "Консултацията на специалист по хранене, която промени диетата на Джесика Алба":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg