Още от бабите си знаем, че копривата е безкрайно полезна. И пак от тях сме научили, че тя е и ужасно вкусна. Така че този сезон не пропускайте да си приготвите ястия, чайове, отвари и всевъзможни разкрасителни маски от нея.
Копривата е изключително богата на желязо, калций, магнезий и на витамините A, B, D, E и K. Тя със сигурност ще повиши жизнените ви сили и ще ви помогне да се преборите с пролетната умора. Яжте я и в случаи на авитаминоза, кръвотечения, обилна и болезнена менструация и стомашни проблеми.
Високото й съдържание на ĸaлиeви coли я пpaви пoлeзнa и пpи cъpдeчнo-cъдoви зaбoлявaния, както и пpи зaдъpжaнe нa тeчнocт в opгaнизмa.
Чаят от коприва пък без проблеми може да замести сутрешното кафе. Тази отвара се пие също за детоксикация и отслабване. Ето защо, ако включите повече коприва в дневното си меню, ще си осигурите свеж вид, бодра мисъл и перфектна фигура.