Кюфтенца от праз лук

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Някога хапвали ли сте кюфтенца с праз лук? Ако не, то трябва да ги пробвате! Много са вкусни и... Е, не са отна диетичните ястия, но си заслужават!

Необходими продукти:
сол
1 яйце
галета
магданоз
бял пипер
150 мл прясно мляко
25 г масло
2 с. л. брашно
3 с. л. зехтин
4 стръка праз лук

Начин на приготвяне:
Празът се почиства, измива и нарязва на кръгчета. Задушава се с малко вода и зехтина.

В тиган се загрява маслото, когато е напълно разтопено се добавя брашното, бърка се до пълното усвояване на мазнината и се добавя прясното мляко. Трябва да се получи гъст сос, който се прибавя към праза.

Яйцето се разбива добре и се добавя към готова смес заедно със солта и белия пипер. Оставя се да се охлади в хладилник около 40 минути.

Оформят се кюфтенца, овалват се в галета и се пържат в загрята мазнина.

Накрая се поръсват се с магданоз.

Добър апетит!
 


 

Коментари към "Кюфтенца от праз лук ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg