Някога хапвали ли сте кюфтенца с праз лук? Ако не, то трябва да ги пробвате! Много са вкусни и... Е, не са отна диетичните ястия, но си заслужават!
Необходими продукти:
сол
1 яйце
галета
магданоз
бял пипер
150 мл прясно мляко
25 г масло
2 с. л. брашно
3 с. л. зехтин
4 стръка праз лук
Начин на приготвяне:
Празът се почиства, измива и нарязва на кръгчета. Задушава се с малко вода и зехтина.
В тиган се загрява маслото, когато е напълно разтопено се добавя брашното, бърка се до пълното усвояване на мазнината и се добавя прясното мляко. Трябва да се получи гъст сос, който се прибавя към праза.
Яйцето се разбива добре и се добавя към готова смес заедно със солта и белия пипер. Оставя се да се охлади в хладилник около 40 минути.
Оформят се кюфтенца, овалват се в галета и се пържат в загрята мазнина.
Накрая се поръсват се с магданоз.
Добър апетит!