Левски и Ботев са... глупаци!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

Вайкате се, че някакви цигани се гаврили с портрета на Левски. Вайкате се, че Мишо гумената глава искал да свие и изпуши знамето ни. Е, то си е за вайкане! Но, докато се занимавате с „интелигенцията“ ни, замисляли ли сте се какво се случва с наследниците ни? Онези деца, на които всички разчитахме, но които избягаха в чужбина. Какво знаят те за Левски и Ботев?

Наскоро проведох разговор с един такъв български тийнейджър, живял повече от 10 години в Испания:

- Баба ти ми каза, че ти е купила още учебници по българска история. Ти знаеш ли кои са Левски и Ботев?
- Естествено, че знам! Левски е оня, дето му се развързала маратонката и увиснал като прани гащи на оградата, а Ботев е тъпанарят, който не си сложил каска и го гръмнали в главата.

Прав си, моето момче, дяволски прав си. Левски и Ботев са тъпанари! Защото да умреш за народ, който си прави фелацио с портрета ти и който си мисли, че си нищо друго освен футболен отбор, си е чиста тъпанарщина!

Сега тези двамата сигурно се обръщат в гробовете си, понеже осъзнават, че смъртта им е била толкова нелепа, колкото и на онзи, дето се задавил с кебапче, докато поставял световен рекорд по надяждане.

За чий, момчета, ви беше да се трепете заради нас? Да ни бяхте оставили да сложим феса. Това, само това заслужавахме, защото ние...

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...

Левски, Ботев, срам ли ви е? Ами срамувайте се, защото на нас и срам не ни остана! А онези, които имат, отдавна избягаха в чужбина и ви смятат за... глупаци!


 

Коментари към "Левски и Ботев са... глупаци!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg