Лесна паста със сушени домати, зехтин и Пармезан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако сте ценители на хубавата храна, но не разполагате с много време за приготвянето й, тази рецепта ще грабне вниманието ви. Вижте как да си направите паста със сушени домати, зехтин и Пармезан. Лесно е, бързо е и е адски вкусно....

Начин на приготвяне:
400 г паста Орекиете или друг вид паста
сол
вода
4 скилидки чесън
2 люти червени чушки
1/4 връзка магданоз
12 броя сушени домати в олио
80 г сирене Пармезан
6 с. л. Зехтин

Необходими продукти:
Пастата се вари в подсолена кипяща вода според указанията на опаковката. Отцежда се и се оставя настрана.

Междувременно чесънът се обелва и се нарязва на тънки филийки. Лютите чушки се измиват, почистват се от семето и се нарязват на ситно. Доматите се подсушават и нарязват на ивици. Магданозът се измива и накълцва на ситно. Сиренето пък се нарязва на дребни кубчета.

В тиган се сгорещява зехтинът. Прибавят се чесънът и лютите чушки. Задушват се за кратко и се прибавят магданозът и доматите. Сместа се разбърква добре и отцедената паста се смесва с чесново-доматената смес.

Отгоре се поръсва с кубчетата Пармезан, отново се разбърква и се разпределя по чинии. Ако искате, можете да добавите и натрошени орехи към пастата.

Добър апетит!
 


 

Коментари към "Лесна паста със сушени домати, зехтин и Пармезан":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg