Рецепта за паста с домати и моцарела

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Една от най-добрите ми приятелки изкара (и още изкарва) цялото лято в Италия. Не й е никак зле, особено, откъм яденето на разни вкусотийки. Та от нея разбрах тази лесна и страшно вкусна рецепта за паста с домати и моцарела. Струва ми се твърде егоистично да я пазя само за себе си и реших да я споделя с вас.

 

Необходими продукти:

паста (За препоръчване - Penne или Fusilli)

400 гр. чери домати от консерва (или цели белени)

Сол

скилидка чесън

зехтин

пармеджано

моцарела

босилек

 

Начин на приготвяне:

В тенджера с нагорещен зехтин, поставяме скилидка чесън. Когато стане златиста, я изхвърляме и добавяме консервата домати, щипка сол и оставаме да ври на слаб огън.

В отделна тенджера с вряща вода слагаме пастата за времето, показано на опаковката, и щипка сол.

След като заври доматеният сос, може да се настърже малко пармеджано в него и да се добави стръкче босилек за вкус. Но това е по желание.

След като пастата е готова, изцеждаме водата и я смесваме с доматения сос. Разбъркваме и сервираме в чинии като слагаме ситно нарязаната моцарела и настъргваме пармеджано. Добавяме и стръкче босилек и готово!


 

Коментари към "Рецепта за паста с домати и моцарела ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg