Една от най-добрите ми приятелки изкара (и още изкарва) цялото лято в Италия. Не й е никак зле, особено, откъм яденето на разни вкусотийки. Та от нея разбрах тази лесна и страшно вкусна рецепта за паста с домати и моцарела. Струва ми се твърде егоистично да я пазя само за себе си и реших да я споделя с вас.
Необходими продукти:
паста (За препоръчване - Penne или Fusilli)
400 гр. чери домати от консерва (или цели белени)
Сол
скилидка чесън
зехтин
пармеджано
моцарела
босилек
Начин на приготвяне:
В тенджера с нагорещен зехтин, поставяме скилидка чесън. Когато стане златиста, я изхвърляме и добавяме консервата домати, щипка сол и оставаме да ври на слаб огън.
В отделна тенджера с вряща вода слагаме пастата за времето, показано на опаковката, и щипка сол.
След като заври доматеният сос, може да се настърже малко пармеджано в него и да се добави стръкче босилек за вкус. Но това е по желание.
След като пастата е готова, изцеждаме водата и я смесваме с доматения сос. Разбъркваме и сервираме в чинии като слагаме ситно нарязаната моцарела и настъргваме пармеджано. Добавяме и стръкче босилек и готово!