Лумпени, защо и в общата кауза не можем да сме единни?!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Винаги съм вярвала, че ние, българите, може и да се делим на червени и сини, на селяни и граждани, на пушачи и непушачи, но че в едно ще останем единни до гроб – в собствената си мизерия! Уви, сбъркала съм! Оказа се, че и това няма да мине без да си разменим по някое ако.

Оказа се, че едните обвиняват другите, че са лумпени, които не знаят какво искат, макар че, „лумпените” си изподраха гърлата да крещят за претенциите си. Оказа се, че някои истински вярват, че протестите ни са безсмислени, че нищо няма да променят. Появиха се дори подигравателни текстчета и снимчици в социалните мрежи от типа на: „Какво сме ние? Българи! Какво искаме? Не знаем! Кога го искаме? Веднага!” След малко пък Мартин Карбовски размахва укорително пръст и ни пищи: „Нямате алтернатива!” После Цветанка Ризова едва не се разплаква, че се прощаваме с Борисов, а преди това двама се самозапалиха и медиите го вметнаха помежду другото. И всичко това, докато Европа за първи път ни поглежда с крайчеца на окото си като нещо различно от емигрантска паплач! И така, докато испанците ни ръкопляскат и събират кураж от нас, ние се замерваме с лайна! Сигурно ще си кажете: „Типично по нашенски!” Само че, аз имам да ви казвам нещо друго...

Да заставаш зад собственото си послушание и страх, докато сипеш обиди и ирония срещу народа си, защото не може, видиш ли, да ти формулира в политически искания състоянието си „УМРЕЛИ СМЕ ОТ МИЗЕРИЯ!”, ето това е да си истински лумпен! Да търсиш отговорност от сънародниците си, че са изпищели, притиснати в стената, ето това е да си лумпен! Да насаждаш негативизъм и да вменяваш чувство за безизходица с безумните си постове във Facebook, издаващи единствено овчия ти мозък, ето това е да си лумпен! А да сравняваш Бойко с Левски, е, това е да си ИДИОТ!

Защото, драги ми, лумпени, алтернатива винаги има! Но нея няма да я намерите нито в БСП, нито в ГЕРБ, нито в която и да е партия! Алтернативата е в нас самите! И не ни говорете глупости, че мечтаем за недостижими неща, световен мир, химери, трънки и глогинки! Не се и осмелявайте да наричате надеждите ни „наивна илюзия”! Не ни разправяйте врели-некипели за трезва преценка и здрав разум! Защото, мили лумпени, ако Левски имаше вашата „трезва преценка”, още щяхме да си носим „здравомислещите” потури!

А на Вас, г-н Карбовски, ще кажа едно – алтернативата не е илюзия, тя е в самата илюзия! Защото, когато една, макар и налудничава идея стане всеобща, тя неминуемо се превръща в реалност!


 

Коментари към "Лумпени, защо и в общата кауза не можем да сме единни?!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg