Любов от пръв поглед? Има я само при мъжете!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Винаги сме смятали, че жените са по-роматичния пол и че те са по-склонни да хлътват по-бързо. Ами, не! Оказва се, че всъщност любовта от пръв поглед е типична за мъжете, но не и за дамите.

Според ново изследване на холандски учени от Амстердам господата могат да паднат в мрежите на любовта буквално за части от секундата. Звучи сериозно, нали?

Това явление си има обяснение и то е свързано с генетичното развитие на човечеството. Мъжете са „програмирани” да вземат решения за партньорката, която ще е подходяща за тях, в съвсем кратки срокове. А жените от друга страна се нуждаят от доста повече време. Или с други думи – трябва да бъдат ухажвани!

Склонността на господата да се влюбват от пръв поглед е била потвърдена и от специално проучване сред група доброволци. Мозъците им били сканирани и от резултатите станало ясно, че на мъжете не им трябва много, много да мислят, за да решат с кого искат да имат сериозна връзка.

Е, това разби на пух и прах представите ни, че на представителите на силния пол им трябва доста време, за да се обвържат. Явно не трябва да ги чакаме да станат готови. Явно щом не влизат във връзка, просто не гледат на жената до себе си сериозно.

Или както обича да казва една приятелка – при мъжете няма скрити послания, всичко е точно и ясно! 


 

Коментари към "Любов от пръв поглед? Има я само при мъжете! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg