Малките жестове на добрина, които носят щастие

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Да направиш хората около теб щастливи може да е най-прекият път към собственото ти щастие!


Много е вярна онази приказка "Каквото повикало, такова се обадило". Никога не бива да съжалявате, че сте направили добро, дори и да не са ви отговорили със същото. И въпреки че не получаването на добро трябва да е движещата сила зад действията ви, бъдете уверени, че колкото повече раздавате добро на света, толкова повече то ще се връща при вас.


Ето ви няколко бързи и толкова лесни начина да накарате някого да се усмихне и да направите деня му мъничко по-щастлив!


1. Окуражете. В този забързан и натоварен начин на живот е доста трудно да останеш позитивен, особено когато изживяваш труден момент. Когато някой близо до вас се чувства зле, може да го дарите с лъч светлина и да го окуражите и му помогнете да види положителното в ситуацията.


2. Прегърнете. В правилната ситуация една прегръдка може да промени нечий ден! Прегръщането редуцира стреса и мигновено променя мислите и настроението към по-добро. Толкова е лесно, а толкова освобождаващо. Не пестете прегръдките си – и вие самите ще се почувствате по-добре.


3. Споделете таланта си. Може би ви бива в рисунките или пък имате чудесни идеи за бижута? Защо не направите със собствените си ръце дребно подаръче на близък човек. Нищо не е толкова ценно, колкото подарък, направен не с пари, а със сърце.


4. Задръжте вратата отворена за някого. Ще ви отнеме само няколко секунди и е толкова малко като жест, не изисква никакви усилия, но представете си само – за този човек това може да е най-милият жест днес!


5. Донесете чаша кафе или чай. Следващият път, когато отидете за кафе, купете чаша кафе и за някого от офиса ви, например. Това е доста лесен, но винаги ценен начин да покажете, че сте загрижени.


6. Позитивна енергия по време на разговор. Позитивизмът е заразен! "Пуснете" малко позитивни мисли по време на обяд или кафе паузата и скор ще видите как се променя настроението на цялата компания.


7. Усмихнете се. Дори да е на непознат на улицата – няма значение дали той ще ви се усмихне обратно или ще се почувства леко странно. Хората имат нужда от повече усмивки.


8. Бъдете добър слушател. Хората се чувстват оценени, когато ги изслушват и не ги прекъсват грубо.


9. Ако шофирате, пуснете този, който иска да се преустрои във вашата лента. Това може да е неговият момент на облекчение насред един стресиращ ден, а и самите вие ще се почувствате в мир със себе си, ако този път не се ядосате, а просто го пуснете спокойно.


10. Откровен комплимент. Най-добре действа, ако отправите комплимент за нещо, което е на сърце на другия човек. И вие бихте се почувствали добре, ако ви похвалят за нещо, в което сте вложили любов и усилия, нали?


11. Споделете домашно приготвените си сладкиши. Разбира се, ако правите такива. Хората обичат да опитват домашна храна и със сигурност на някого ще му стане приятно да го почерпите.


12. Споделете нещо, което сте намерили в интернет. След като всички така и така висим непрекъснато в уеб пространството, защо да не споделите това, което ви е накарало да се заливате от смях, с някого, който също ще се посмее.


13. Донесете на приятелите си любимата им храна. Повярвайте, ще се зарадват, ако ги изненадате, като им занесете обяд. Или шоколад.


14. Подарете цвете на някоя приятелка. Супер лесно е, не изисква усилия и няма да ви струва кой знае колко, но ще я накарате да се усмихне.


15. Помогнете. Ако имате свободно време, защо не помогнете на някой близък с домашен ангажимент – да измиете нещо, да боядисате нещо, да помогнете в ремонта на колата, ей такива едни, които ще направят някой ваш близък щастлив, че сте помогнали.


16. Разкажете виц или забавна история. Всеки има забавни ситуации със самия себе си и не бива да се притеснявате да ги споделяте. Всички ще се посмеете дружно, а човек, който умее да се надсмива над себе си и да не приема грешките и объркванията си като истинска драма, е много по-щастлив и в хармония със себе си!


17. Дайте съвет на половинката си(или приятел, съквартирант, близък). Никога не е излишно да споделите своето мнение как да бъде решен даден проблем. Разбира се, човекът може да не го приеме, но може и да се окаже, че сте намерили разрешение за проблема му, което със сигурност ще бъде оценено.


 

Коментари към "Малките жестове на добрина, които носят щастие":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg