Милене, влез в час!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

12.2.2013 г. Предаването “Часът на Милен Цветков”, Тема: Истини и лъжи за тока (Част 2)

 

Водещият М. Цветков (явно “наелектризиран” от темата) пуска от време на време зрители в ефир, които да споделят своите мнения. Пореден зрител: Сериозен женски глас с правилен изказ и заслужаващо внимание мнение в опит да каже “нещото”, беше прекъсван от водещия с поучителен, назидателен и нетърпящ възражение глас. И ми стана криво заради това, че непознатата жена, освен сметката за тока (вероятно висока), ще трябва да си плати и телефона от който се обади с цел да я чуем и да ни бъде от полза. За разлика от г-н Цветков, аз разбрах смисъла на казаното, а той така и не чу и не искаше да слуша “глупости” и “дивотии”, с което вероятно оскърби въпросната дама.


Следващ зрител. Мъжки глас (в опит да поправи незаслужената обида и да доразвие казаното преди него) принадлежащ вероятно на ел. инженер, компетентен, ясно разбираем, лаконичен и точен. Господинът говори, Милен го надвиква. Напъвам слуха, за да чуя какво казва зрителя – беше интересно и важно. Не чувам и не разбирам нищо, защото мощният тенор на водещия го заглушава.


Ядосах се и изгасих телевизора с мисълта, колко далече е онази култура на общуването, която би ни помогнала да се оттласнем от дъното. Нужна ни е диалогичност, изразяваща се в чуваемост и съобразяване с чуждото мнение. Това е едно от многото наглед малки хапчета, които трябва да усвои обществения организъм, за да оздравее…

 

На незаслужено обидената зрителка ще кажа: Уважаема госпожо, вероятно много от зрителите (които бяха в час) ви разбраха. Разбраха не само конкретния факт, който искахте да споделите, но и причината и мотивацията провокирали вашето обаждане.


Права сте в твърдението, че след смяната на старите електромери с нови – електронни, отчетената от тях консумация на ел. енергия, отчетена в единица KW/ч, се увеличава. Това може да се дължи, както на по-голямата чувствителност на електронният електромер, така и на неизправност в него. При несъществена разлика между старите и новите показания “виновна е чувствителността”. При драстична разлика “виновникът” може да бъде или старият електромер, който поради неизправност е отчел по-малко от реалната консумация или новият, който поради неизправност отчита в повече. При съмнения от това естество всеки потребител има право да сезира ДКЕВР или КЗП.


От името на всички граждани, на които се опитахте да помогнете – Благодарим ВИ!
 


 

Коментари към "Милене, влез в час!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg