Мусака с леща

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Вече е пролет все пак, а и Великите пости започнаха. Така че е крайно време да зарежем месото и да преминем към по-леки ястия. Затова решихме да ви изкушим с една традиционна рецепта, приготвена по малко по-нетрадиционен начин обаче.

Какво ще кажете за една мусака с леща? Ето как става...

Необходими продукти:
1 ч.ч. леща
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 с.л. доматено пюре
1 морков
1 червена чушка
2 с.л. олио
сол
магданоз
копър
4 яйца
250 мл. прясно мляко
100 мл. сметана
2 картофа

Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в горещото олио.

Прибавят се морковът и картофите, нарязани на кубчета, чушката, нарязана на дребно и лещата. Заливат се със студена вода и се сваряват.

Когато лещата е полуготова, се посолява. Щом омекне, се прибавя доматеното пюре и се вари още 5 минути. Прибавят се ситно нарязаните магданоз и копър и се разбърква.

С решетъчна лъжица се изважда гъстата чест от ястието, изсипва се в тава и се изравнява.

Яйцата се разбиват и смесват с млякото и сметаната. С тази смес се залива лещата и се запича на фурна, докато получи златиста коричка.

Добър апетит!  


 

Коментари към "Мусака с леща ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg