Италианците може и да са майстори на пица и паста, но и с мъфините си ги бива! Ето доказателството. Вижте как да си направите италиански солени мъфини...
Необходими продукти:
125 г краве масло или маргарин
2 яйца
200 г кисело мляко
50 г ситно нарязан италиански салам
50 г ситно нарязани сушени домати
150 г брашно
1/2 ч. л. сол
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. захар
настърган Пармезан
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с киселото мляко. Кравето масло се разтопява и се охлажда, след което се прибавя към яйцата. Още веднъж сместа се разбива и се добавят ситно нарязаните домати и салам.
В отделна купа се смесват брашното, солта, захарта и бакпулвера. Разбъркват се и се изсипват при мократа смес.
Тестото се разбърква няколко пъти и се разпределя в намаслена форма за мъфини (2/3 от обема на всеки отвор). Отгоре се поръсват с настърган Пармезан.
Италианските мъфини се пекат в предварително загрята фурна на 200 С за 15 минути.