На днешния празник е обичайно да се нагостим с различни рибни ястия, за които е особено подходящо бялото вино.
Винаги има изключения и е въпрос на вкус, но всяко хубаво бяло вино се съчетава много добре с риба.
Вкусно бихме подкрепили и по-тежките кулинарни изкушения и с някакво червино вино, но да не забравяме, че бялото е не по-малко полезно.
Проучвания вече отбелязаха, че бялото вино също е полезно за сърцето от червеното.
Понеже бялото вино се получава само от меката част на гроздето, бе доказано, че не по-малко антиоксиданти има и в меката част на повечето сортове грозде.
Експерименти на американски учени показаха, че редовната употреба на малко количество (до 200 мл) бяло вино намалява риска от развитието на сърдечни заболявания.
Наздраве, с бяло вино!