Най-важните храни за красота

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Разбира се хубаво е да се храните, с това, което ви харесва, но за да подобрите вашата външна красота и здравословен вид, грабнете веднага лист и химикал и записвайте внимателно:

Ябълков оцет
Освен невероятните му лечителни способности, той поддържа еластичността на кожата. Силната концентрация на ензими спомага за премахването на мъртвите клетки. Освен това ябълковият оцет разбива мастните наслоявания и благоприятства храносмилането.


Моркови
Грижат се за външният слой на кожата и предотвратяват преждевременното стареене. Съдържат същите съставки, които има и в Ретинол А.


Сирене
За да имате здрава усмивка, добавете едно-две парченца твърдо сирене към менюто си. Видовете швейцарско, чедър или гауда блокират бактериите в устната кухина и предотвратяват появата на кариеси.


Цитрусови плодове
Укрепват връзките между клетките на кожата чрез формирането на колаген. Той не може да бъде добавен външно към кожата, заради което плодовете и прясно изцедените сокове от тях са толкова важна част от всекидневното хранене.

Боровинки
Поддържат тръбите на уриналния тракт в добро здраве.


Чесън
Помага в борбата против бръчките и възстановява тъканите.


Обезмаслено мляко
Високото съдържание на калций поддържа усмивката ви бяла, а зъбите ви без кариеси.


Сладки картофи
Витамин А е известен със забележителният си ефект срещу бръчките. Сладките картофи са пълни с този важен витамин. Удовлетворяващият резултат е по-чиста и гладка кожа.


Домати
Тези „любовни ябълки” ще ви накарат да заобичате кожата си. Доматите са богати на витамин A, витамин C и калий.


Пшенични кълнове
Ако искате да се избавите бързо и ефективно от пъпките, добавете две или три супени лъжици към дневното си меню. Консумирайте със зърнени закуски, кисело мляко и извара.


Лимон
Той е богат на витамин С - безспорно най-популярния антиоксидант. Съдържа много малко калории и няма никакви мазнини и въглехидрати.


Смокини
Те са сред основните естествени източници на калий и въглехидрати. Освен това съдържат голямо количество витамин В6, който отговаря за производството на серотонин (хормона на удоволствието) и за понижаването на холестерола. 


Морски дарове
Всички ракообразни (мекотели, миди) са богати на желязо, минерали (магнезий и калий) и витамин В12, който поддържа функциите на нервите и умствените способности. 


Сьомга
Рибите в студените морета (сьомга, тон, скумрия) са основен източник на мастни киселини, които намаляват риска от заболявания на сърцето. 


Броколи
Намаляват риска от рак на гърдата. Броколите са богати и на витамин С и бета каротин, бета каротин и хлорофил, всичките доказани антиоксиданти, съответно перфектни за предотвратяване на стареенето.


Лук
Някои изследвания сочат, че той намалява риска от рак. Освен на салата, можете да го задушите в зехтин, да го сервирате с ориз или различни зеленчуци.


Спанак
Съставките му възпрепятстват дистрофията на ретината, която е главна причина за влошаването на зрението в по-напреднала възраст.

Леща
Спомага за запазване здравето на сърцето, предпазват от рак на гърдата и съдържа внушителните 9 г белтъчини в половин порция. В нея има още 115 калории и никакви мазнини. Полезните й свойства се запазват и след термична обработка, т.е. можете да купувате лещата в изсушен, консервиран вид или на супа.

Чай
Съдържа полифеноли, които възпрепятстват развитието на туморни клетки. Черен или зелен, чаят предпазва клетките от дегенерация и е отлично средство за освежаване и тонизиране.

Ядки
Богати на белтъчини, те освен това имат свойството да разреждат кръвта.

Зеленчуци
От три до 5 пъти дневно. Опитайте се да включите веднъж яденето на сурови и зеленолистни зеленчуци.

Месо
Приемайте не повече от 3 порции по 90 грама дневно. Изрежете цялата мазнина. Опитайте е да ядете 2 порции пуешко или пилешко месо. Една порция риба на ден е идеално.

Плодове
Две или три порции на ден. Една порция се равнява на 1/2 чаша нарязани плодове.
 

Млечни продукти
Поне две порции на ден. Една порция е около 250 гр. кисело или прясно мляко.
 

Мазнини
Употребата на салатни сосове, мазнина за готвене, масло и майонеза трябва да бъдат ограничени до 2 пъти на ден.


 

Коментари към "Най-важните храни за красота":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg