Най-полезните плодове и зеленчуци според цвета им

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Оказва се, че има един много лесен начин, по който можем да избираме най-подходящите плодове и зеленчуци спрямо проблемите, с които искаме да се справим. И този начин е като се ориентираме по цвета им!

 

Според немски учени той е знак, че в съответния плод или зеленчук се съдържа голямо количество от определени витамини. Така че, приятели, вижте на какви цветове да заложите в различните случаи.

 

Ако искате да подсилите имунитета си

В този случай наблегнете на зелените плодове и зеленчуци. Освен че укрепват имунната система, те намаляват нивата на лошия холестерол и стимулират притока на кислород в мозъка. Така че, смело си похапвайте повече броколи, спанак, киви и други зелени вкусотийки.

 

Ако искате да укрепите защитните реакции на тялото си 

Заложете на червените и оранжевите плодове и зеленчуци. Каротеноидите, които се съдържат в тях, неутрализират действието на вредните вещества, които попадат в организма. Освен това тези продукти подобряват зрението и укрепват дихателните пътища. Тиква, моркови, домати, червен пипер, мандарини, диня и още много други са препоръчителните плодове.

 

Ако искате да се предпазите от възпаления 

Сини и лилави са плодовете, които предотвратяват инфекции и възпаления в организма. Те дори се славят като природни антибиотици! Боровинки, цвекло, грозде, къпини, касис – всички те преливат от полезните полифеноли.

 

Ако искате да балансирате нивата на холестерол в организма си

В този случай наблегнете на жълтите плодове и зеленчуци. Праскови, манго, жълти чушки, круши, грейпфрут – те са богати на флавоноиди, които поддържат нивата на добрия холестерол.  

 

Вижте още: 

Как да си набавим най-важните витамини за есента

Как да се храним, за да сме слаби?


 

Коментари към "Най-полезните плодове и зеленчуци според цвета им ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg