Най-готината диета! Повечко сън

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Момичета, ако четете това, силно се надяваме, че го правите от леглото! Днес е неделя и имаме пълната свобода да се подложим на най-готината диета – повечко сън!

Пълноценната почивка е много важна не само за доброто ни физическо и психическо състояние, но и за фината ни фигура. Вече е доказано, че недостатъчният сън през нощта увеличава нивата на хормоните, свързани с трупането на килограми. Това предизвиква неустоимо желание за сладки или мазни храни, с които организмът да се справи с умората и липсата на концентрация. Е, не е нужно да ви обясняваме до какво водят тези изкушения, нали?!

Учените дори предупреждават, че недоспиването може да е доста пагубно за здравословния хранителен режим. То води до така наречените „захарни пристъпи”, които се изразяват в прекаляването с храни като бисквити, шоколади и чипсове.

Според изследванията хората, които искат да отслабнат, трябва да си осигуряват между 5,5 и 8,5 часа качествен сън. Е, разбира се, подходящата диета и упражнения също доста ще помогнат за свалянето на излишните килограми.

И все пак, имайте предвид, че сънят, който продължава повече от 9 часа, потиска гените, водещи до трупане на килограми.

А вие колко часа си подремнахте? 


 

Коментари към "Най-готината диета! Повечко сън":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg