Най-простото нещо за отслабване

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Има нещо много просто, което може да правите сутрин, за да свалите някое и друго кило – да уловите слънчевите лъчи.


Поредното изследване показало интересни резултати – хората, изложени на слънчева светлина сутрин след ставане в продължение на 7 дни били по-нисък индекс на телесно тегло в сравнение с тези, които не виждали толкова слънце сутрин, без значение от тяхната възраст. Сред показателите, които учените са следили, са и приемът на калории, и физическата активност. Оказва се, че разликата в телесното тегло не се дължи нито на по-малко калории, нито на повече движение. Единствената разлика между двете групи било излагането на утринните слънчеви лъчи.


Според учените една от причините за този любопитен резултат може да е това, че с по-ранното излагане на слънчева светлина, вътрешния часовник се регулира и графикът на сън и активност става по-стабилен. Втората причина е, че сутрин светлината е по-силна и сме изложени на повече синя светлина, която влияе по-активно върху циркадния ритъм.


Достатъчно би било да се раздвате на сутрешното слънце от 8 часа до преди обяд поне за 20-30 минути. Ако обаче не сте от трениращите сутрин, бихте могли да ставате половин час по-рано и да се насладите на чаша ароматно кафе навън, на слънчева светлина. И слънцето ще направи чудеса! Доста безболезнен начин за отслабване – струва си да се пробва.

 


 


 

Коментари към "Най-простото нещо за отслабване":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg