Не пътувайте сами в тези пет града

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

За много туристи, светът е прекрасно място, изпълнено с изненада на всяка крачка. С всяко приключение из международните дестинации, научаваме нещо ново за себе си, статуса на човека там и как ние виждаме себе си през призмата на други култури. Въпреки това има и много опасни дестинации, които не винаги могат да посрещнат чуждестранни туристи.

Опасностите надхвърлят дребните измами с таксита и джебчийските кражби. В някои международни градове, въоръжените банди са много по-нагли в атаките си, насочени конкретно към западните туристи. В резултат на това, пътниците могат да бъдат нападнати и ранени в името на тероризъм, грабеж, или с други мотиви.

Някои места са по-опасни от други - особено за туристи, които обичат да пътуват сами. Тези, които планират индивидуално пътуване до тези пет града трябва да обмислят плановете си внимателно, или да си направят сериозна туристическа застраховка.

Богота, Колумбия

 

Силно оживена, историческа столица на Колумбия, Богота е промишлен международен град, разположен в сърцето на нацията.

Известна с производството на някои от най-добрите кафета в света и красивите си цветя, хиляди американци посещават Богота и селата на  Колумбия всяка година с цел културни изследвания, доброволен труд, както и туризъм. Въпреки това, много хора, които правят планове да посетят  тази дестинация не могат да разберат, че това е и едно от най-опасните места за западните туристи.

Терористичните организации, наркокартелите и въоръжени улични банди имат значително и видимо присъствие в Колумбия, особено в Богота. Според  Държавния департамент, западните посетители често се считат за лесни мишени за престъпление. Освен това, длъжностните лица предупреждават, че заплахата от отвличане остава висока, въпреки че процентът на отвличанията е намалял през последните 15 години.

Докато пътуването до Богота може да бъде истинско удоволствие, то също така идва и с висока степен на риск. Тези, които планират да я посетят трябва да се уверят, че  имат план за безопасност  и да се уверят, че  имат комплект за непредвидени обстоятелства в случай на извънредна ситуация.(например - четливи фотокопия на важни документи,списък на спешни номера и номера за контакт, резервен план в случай на извънредна ситуация, поискайте  информация от доставчика на вашата пътническа застраховка).

Мексико сити, Мексико

 

Всеки ден, повече от 150 000 души законно пресичат границата между САЩ и Мексико, за да посетят морски курорт, да видят семейството и приятелите си, или да правят бизнес. В действителност, Мексико е популярна и лесно достъпна дестинация за много туристи и столицата на Мексико Сити не е изключение.

Докато медиите се фокусират върху насилието в граничните градовете, Мексико Сити също е известен с насилието срещу индивидуално пътуващи, включително  грабежи, нападения, и дори отвличане. Жените, които пътуват сами са предупредени да не използват обществен транспорт през нощта, поради рисковете от банди. Нещо повече, Мексико Сити е известен и с високи стойности на замърсяване, смога е основен проблем в целия град.

Докато много пътуват до Мексико Сити без никакви проблеми всяка година, си струва да останете бдителни. Тези, които имат намерение да посетят този град, трябва да направят план за безопасност преди пътуването си.

Лима, Перу

 

Смятан за един от най-историческите градове в Южна Америка и вход към Мачу Пикчу, Лима е един от първите градове за тези, които искат да изучат Южно- американската история от първа ръка. Поради големия брой туристи, престъпниците също заемат място в града и чакат да се възползват от нищо неподозиращите туристи.

От незаконните таксиметрови услуги, които са известни, че взимат повече от  тарифата, до предупреждения за отвличания, които се извършват на отдалечени пътища през нощта, Лима предлага изобилие от опасности за обикновения пътешественик. Любителите на соло - пътуването, които искат да посетят този исторически град трябва да обмислят ограничаване на плановете си за пътуване до светлата част на денонощието и използване на лицензирани таксита, препоръчани от хотели и туроператори.

Ню Делхи, Индия

 

Обещаващ търговски център на Индия, Ню Делхи е международен град, който привлича бизнес туристи от цял свят. Въпреки това Ню  Делхи  открива не само своята идентичност в световната общност, но също така и опасностите, които са с експанзивен растеж. Една от тези опасности е заплахата от сексуално насилие - особено за жените.

И  британското министерство на външните работи, и Държавния департамент на САЩ предупреждават, че сексуалните нападения на жени си остават проблем за самостоятелно пътуващите. Предполагаемите нападения не са изолирани само до американски туристи: туристи от Дания, Германия и Япония твърдят, че са били сексуално тормозени или нападнати по време на пътуване в Ню Делхи. Жените със самостоятелни планове за пътуване до Ню Делхи са насърчавани да създадат план за безопасност преди пътуването си и силно им се препоръчва да пътуват в групи.

Джакарта, Индонезия

 

Една популярна спирка за туристи, търсещи тропическа ваканция, международния град Джакарта предлага здравословна доза приключения в една наистина уникална култура. Но това, което се крие точно под повърхността е редица заплахи, които могат да превърнат мечтана почивка в кошмар.

Според британското външно министерство, заплахи от тероризъм и отвличане на чужденци са двете основни опасения, с които посетителите трябва да са наясно. В допълнение, Джакарта също е регион, податлив на непредвидени земетресения и цунами. Тези, които планират да посетят района трябва да помислят за закупуване на застраховка при пътуване по отрано, за да се възползват от всички обезщетения в случай, че пътуването се превръща в лошо.

Докато светът може да бъде едно прекрасно място, опасността винаги дебне точно зад ъгъла. Чрез информираност за различните форми, които опасността приема  в различните международни градове, съвременните авантюристи могат да се уверят, че пътуването им ще завърши без инциденти, докато те смело прекосяват света.


 

Коментари към "Не пътувайте сами в тези пет града":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg