Нещата не са такива, каквито изглеждат

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Два ангела, пътешественици, спрели за през нощта в дома на богато семейство. Семейството не било гостоприемно и не искало да пусне ангелите в хола. Вместо това, пуснали ги да спят за една нощ в студеното мазе. На сутринта, когато се събудили, по-възрастният ангел видял дупка в стената и я запушил. Когато по-младият ангел го видял, попитал защо го прави.

Възрастния ангел отговорил простичко:
- Нещата не са такива, каквито изглеждат.


На следващата вечер ангелите отишли в дома на много бедни, но гостоприемни мъж и жена. Двойката споделила с ангелите малкото храна, която имали, и ги оставили да спят в собственото им легло, където ангелите да се наспят добре. На сутринта след като се събудили, ангелите заварили съпрузите да плачат горко. Единствената им крава, чието мляко било единственият им доход, лежала мъртва в яслите.

Младият ангел недоволен попитал по-възрастния:
- Как е възможно това да се случи? Първото семейство имаше всичко, но не искаше да го сподели, а ти му помогна. Второто семейство имаше малко, но с готовност го сподели с нас, а ето че единствената им крава е мъртва. Защо е така?


- Нещата не са такива, каквито изглеждат – казал ангелът. – Когато бяхме в мазето, аз видях, че в дупката в стената има златно съкровище. Собственикът на дома е груб и не искаше да направи добро. Аз поправих стената, така че съкровището да остане скрито. Когато на следващата вечер спахме в леглото на гостоприемното семейство, ангелът на смъртта дойде за жената на домакина. Дадох му кравата. Нещата не са такива, каквито изглеждат.
 


 

Коментари към "Нещата не са такива, каквито изглеждат":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg