Ники Стефанов, Croissant & coffee shop NICELY, София

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

 

1. Какво ви мотивира да се включите в инициативата "Висящо кафе"?

Идеята страшно ми хареса даже малко се забавих, защото по цял ден съм в заведението ми. Като цяло тази идея показва, че има останало добро в хората, колкото и да изстрадахме, колкото и да се мъчим да възродим малкия бизнес. Самата идея, че ще влезне човек, който стиска всяка стотинка, която има и за който не е лесно да даде 0.60 лв. за кафенце, а ще може да се възползва, да пийне,да се стопли.... да се почувства добре... някак си страшно много ме радва, кара ме да се връщам години назад. Мисля, че това ще накара хората да си спомнят за отминали години, когато всички се поздравявахме и си чукахме по вратите - кога за чаша захар, кога за яйца, за времето, когато не беше проблем да отидеш на училище с 20 стотинки и да дадеш на приятел 5 стотинки, че не му стигат за баничка... :)

 

2. Очаквате ли да има злоупотреби от малцинствата? И бихте ли дали на един човек повече от едно кафе?

Да, със сигурност ще има злоупотреби, но те лесно могат да бъдат избегнати:) Всичко зависи от персонала и това да се преценяват хората. Да бих дал на човек повече от едно кафе, има хора които ги черпя редовно... стари хора, просто ей така, за да се почувстват добре... да видя усмивката им:) Злоупотреби може да има както от цигани, клошари, така и от персонала, според мен. Всичко е въпрос на контрол. Днес си залепих стикер на вратата на заведението и с гордост мога да кажа че имам 2 висящи кафета, едното от редовен клиент, а другото от случаен.

 

3. Както всяка позитивна инициатива в България, някой вече иска да я очерни. Опровергайте слуховете, че ще има спекулации и злоупотреби с "Висящи кафета"?

Никой не е съвършен и според мен никой не може да гарантира, че няма да има спекулации или злоупотреби, както казах по-горе - всичко е до контрол и мисленето на хората. Но дори и да има... дребни душици и жалки хора без достойнство дал Господ на тая земя колкото искаш и не си мислете че това ще случва само в България. Като цяло, мисля че, ако има злоупотреби... те ще са много малко и бързо ще бъдат пресичани.


 

Коментари към "Ники Стефанов, Croissant & coffee shop NICELY, София":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg