Всеки път когато еротиката срещне кулинарното изкуство всички наши сетива са на косъм да се взривят от удоволствие. Да усетиш уханието на страстта, да вкусиш изкушението и да почувстваш любовта в корема си, това е светът, който ни разкрива романът на Мартин Зутер - „Готвачът“.
Тази книга е най-еротичния роман за кулинарното изкуство. Литературната кухня на Зутер е толкова мистериозна, колкото са и детективските истории, но далеч по-екзотична и чувствена.
Историята в романа описва живота на младия и красив Тамил от Шри Ланка Мараван. Той е емигрант в Швейцария. Притежава рядък кулинарен талант и умения, но работи като мияч на съдове в елитен ресторант. Там се запознава с Андрея – най-красивата и търсената сервитьорка. Внезапно двамата се оказват безработни и създават фирма за кетъринг „Love Food”.
В специална екзотична атмосфера добре облечени бизнесмени поглъщат екстравагантно „Love Menu” в компанията на елитни проститутки. Така еротиката на ястията, ароматът на подправките и леещите се напитки се сместват с едрия бизнес, ценни книжа, трафик на оръжие и политика. Клиентелата на „Love Food” се забърква в невероятни сделки, интриги и непозволена чувственост, които костват живота на някои костюмари.
Ако си мислите, че храната и сексът нямат нищо общо, значи е време „Готвачът“ да разбие представите ви на... млечен ягодов шейк, поднесен от момичето на вашите мечти!