Нова книга: „Макс. Всичко на макс!”

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано
Нова книга: „Макс. Всичко на макс!”
Снимков материал: издателство

Ако си родител на такъв, тази книга си заслужава да й обърнеш внимание! В „Макс. Всичко на макс!” Юлия Спиридонова говори за секс, любов и изобщо за какво е да си готин тийнейджър. И то успявайки ненатрапчиво и неусетно да прокарва внушенията си за това кое е добро, кое е лошо, кое е опасно, кое е неправилно, без да звучи назидателно.

„Баща ми е пич. С него се живее лесно. Майка ми.... К’во да ви кажа. Без нея сме си по-добре. Още в детската градина бях магнит за мацки. Джобовете ми не можеха да съберат дъвките и бонбонките, които ми тикаха в ръцете. Всички момичета искаха едно – мен! И така е до днес...

Мога да сваля всяко момиче. Без особени усилия. Всичко ми е на MAX!!!

Но си имам тайна – страшна тайна... Ако някой разбере – мъртъв съм!

Но когато си тийнейджър, колкото и да си готин, си имаш проблеми, защото трябва:

- Да разбереш какво искат жените.

- Да не допускаш грешки, защото „милион нещастници ще се кефят адски на всяка твоя грешка. Това е цената да си суперготин.”

- Да намериш момиче (трябва да е лошо момиче), с което да спиш, преди останалите да са разбрали, че си все още девствен”.

В романа главният герой изминава дълъг път, изпълнен с драматични, но и комични ситуации, за да стане накрая истински мъж. А за да станеш истински мъж, оказва се, не е задължително да си правил секс на петнайсет. Но е задължително да се влюбиш истински.

Според самата Юлка е нелепо, че у нас се смята за нередно да пише за секс в книгите за тийнейджъри - за разлика от световната юношеска литература, където това е факт от близо четирийсет години, а и повече: „За мен е по-странно, че с годините темата става все по-завоалирана и все повече табу. Най-нелепото е, че именно хората, които се възмущават така усърдно, размятат по къщите си „медицински” списания, имат специални канали на телевизора, да не говорим за онези филми на компютрите им. А аз трябва да се чудя какво да казвам на моите деца (които още са далеч от тийнейджърството) като се върнат от гости и ме питат това какво е, онова какво е, ама защо... Или какво точно правят този чичо и тази леля на билборда пред нас. Искам децата да не смятат секса за нещо мръсно, забранено и дори ужасно. Или пък за нещо смешно. Или че трябва са се случи на всяка цена”. 


 

Коментари към "Нова книга: „Макс. Всичко на макс!”":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg