Ако имаме няколко навика, свързани с начина ни на живот, можем да се надяваме на дълголетие и по-добро здраве.
Част от благоприятните начини са свързани с хранителните ни навици.
Риба и морска храна
Според проучване, жените, които похапват по-често пресни плодове, зеленчуци, ориз и особено морска храна, имат най-висока продължителност на живота в света.
Рибата и морските храни са богати на омега-3 мастни киселини, за които се счита, че влияят към по-висока продължителност на живота.
Черен шоколад
Много добре се отразяват и умерени количества черен шоколад. Той е особено подходящ за бременни, помага да останем във форма, да имаме добро настроение.
Тъмният шоколад намалява риска от сърдечна недостатъчност, предвид съдържащите се в него флавоноиди.
Усмихвайте се по-често
Позитивното отношение към различните ситуации ни прави по-щастливи. Хората, които са щастливи пък имат по-ниски нива на хормона на стреса кортизол както и по-ниско кръвно налягане.
Ядки
Редовната всекидневна консумация на ядки понижава риска от сърдечносъдови заболявания, диабет, рак, заболявания на белите дробове, подпомага и регулацията на холестерола.
По-малко червено месо?!
Според редица изследвания ежедневната консумация на червено месо повишава риска от появата на сърдечни заболявания и рак с 13%, а консумацията на преработено месо с 20%.
Вижте още:
Добрите дела – „хапче" за дълъг живот