Омлетът си е истинска класика, когато става дума за закуска. Вкусен е, хранителен е, зарежда с енергия за целия ден и има хиляди вариации…
Но тази неделя ви предлагаме да поразчупите малко класиката и да си забъркате мини омлетчета. При това – печени! Много са вкусни, а и са по-здравословни. Ето как стават…
Нови продукти:
6 яйца
1 1/2 с. л. прясно мляко
2 ч. л. брашно
150 г консервирана царевица
250 г замразен зеленчуков микс
1/4 ч. л. индийско орехче
250 г замразен спанак
сол
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Замразените зеленчуци се размразяват, фурната се загрява на 180 С, а специална форма за мъфини се намаслява.
В купа се разбиват яйцата с млякото и брашното.
Царевичните зърна се пюрират отделно заедно със зеленчуковия микс и индийското орехче.
Сместа се прибавя към яйцата и се разбърква. След това размразеният спанак се изстисква и се добавя към сместа.
Сместа се подправя със сол и черен пипер, разбърква се и се разпределя в подготвените формички.
Омлетчетата се пекат 25 минути и се поднасят се топли.
Добър апетит!