У нас много рядко можеш да попаднеш на ресторант, в който да опиташ паста с истински сос „Карбонара“. А в него няма никаква сметана, както често сме свикнали да ни го предлагат. Затова пък има много яйца и от любимото ни сирене Пармезан!
Вижте как се прави истинска паста ала Карбонара...
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
250 г панчета или бекон
100 г краве масло
150 мл сухо бяло вино
4 яйца
2 жълтъка
100 г сирене Пармезан
400 г паста
сол и смлян черен пипер
допълнително Пармезан
Начин на приготвяне:
Зехтинът се загрява в голям тиган и на среден огън се изпържва нарязаният на кубчета бекон или панчета до златист цвят. Прибавят се половината от кравето масло и цялото вино.
Отделно в купа се разбъркват яйцата с жълтъците и настърганото сирене Пармезан. По желание се подправят със сол и черен пипер, но трябва да се внимава със солта, тъй като беконът или панчетата вече са солени.
Пастата се сварява според описанието на опаковката и отцедената се изсипва в тигана и се разбъркват.
Добавят се яйцата с Пармезан, всичко се разбърква и се добавя останалото масло.
Пастата се разпределя в чини и се поръсват с допълнително настърган Пармезан.
Да ви е вкусно!