Ако обичате паста ала Карбонара, то със сигурност ще харесате и този нейн пролетен вариант. Какво ще кажете за една паста Карбонара с тиквички?
Необходими продукти:
200 г паста пене
1 тиквичка
4-6 резена бекон
1 жълтък
1/4 ч. ч. (60 мл) течна готварска сметана
Пармезан
мащерка
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Пастата се сварява във вряща подсолена вода според указанията на опаковката.
Междувременно беконът се изпържва до златист цвят.
Прибавят се нарязаните на полушайби тиквички, мащерка и смлян черен пипер на вкус. Задушават се 5-7 минути, като се внимава тиквичките да останат хрупкави.
В средна купа се разбъркват жълтъкът със сметаната и Пармезана. Прибавят се беконът и тиквичките и всичко се разбърква добре.
Отцедените макарони се прибавят към соса и пастата Карбонара с тиквички се разбърква отново.
При сервирането на пастата може да се поръси допълнително с мащерка и Пармезан.