Паста Орзо с лимон и шафран

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

За любителите на пастата имаме нещо лесно, вкусно и елементарно със средиземноморски привкус - орзо с лимон и шафран! Много е вкусно, пробвайте го...

Необходими продукти:
450 г паста орзо
2 щипки шафран
25 г краве масло
1/4 глава кромид лук
1 скилидка чесън
140 мл готварска сметана
4 дафинови листа
настъргана кора от 1 лимон

Начин на приготвяне:
Макароните (орзо) се сваряват в подсолена вряща вода за около 8-10 минути или както е според указанията на опаковката.

Докато се варят макароните, шафранът се оставя да набъбне в купа с 2 с. л. гореща вода. като се разбърква няколко пъти.

В тенджерата се разтопява маслото и се прибавят нарязаните на дребно лук и чесън.

Задушават се на тих огън около 3-4 минути. Прибавя се шафранът и течността от купата заедно с готварската сметана и дафиновите листа. Всичко се готви на тих огън 5 минути като се разбърква леко, докато сосът стане жълт.

Готовите орзо се отцеждат от водата като се запазват 2 с. л. вода. Прехвърлят се към соса и се готвят 5 минути.

При необходимост се прибавя водата, за да бъдат макароните покрити изцяло със соса.

Накрая се поръсват с настъргана кора от лимон и ястието се сервира в затоплени чинии.

Добър апетит!  


 

Коментари към "Паста Орзо с лимон и шафран ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg