Пиле с паста орзо

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако обичате ястията с пилешко месо, предлагаме ви да пробвате един по-средиземноморски вариант – пиле с паста орзо! В него се съчетават различни ароматни съставки, а малко лимон придава свежест на ястието... Получава се страхотно! Пробвайте...

Необходими продукти:
1,5 кг пиле
2 скилидки чесън
2 с. л. Зехтин
1 (150 г) глава кромид лук
1 (500 г) глава целина
500 мл пилешки бульон
800 г консервирани домати
220 г паста орзо
2 дафинови листа
2 ч. л. настъргана лимонова кора
сол
1 с. л. ситно накълцан магданоз
1 с. л. ситно накълцан риган
80 г черни маслини без костилки

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 180-190 С.

Пилето се измива под течаща студена вода и се избърсва. Краката на пилето се връзват едно към друго и се поставя в намаслена тава. Отгоре се намазва със смес от пресован чесън и 1 с. л. зехтин. Пече се без да се покрива 1 час.

Докато се пече пилето в тиган се сгорещява 1 с. л. зехтин. Запържва се нарязан на едро лук, докато омекне като се разбърква непрекъснато. Прибавя се обелената и настъргана целина и се готви 5 минути. Залива се с пилешкия бульон и се прибавят доматите заедно със сока, дафиновите листа, настърганата кора от лимон и пастата орзо. Довежда се до кипване и огънят се намалява. Готви се, като се разбърква около 10 минути или докато сместа леко се сгъсти.

Посолява се на вкус и сместа се поставя в тавата с пилето. Отново се връща във фурната и се пече, без да се похлупва 30 минути.

При сервирането се поръсва с магданоз, риган и маслини.

Добър апетит!
 


 

Коментари към "Пиле с паста орзо":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg